МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ
ХОТЕЛИ, КЪЩИ ЗА ГОСТИ, ВИЛИ

Къща за гости "ОРЛЕЦ" - с. Буйново


Тип: Къщи за гости
Населено място: с. Буйново
Регион: Родопи
Област: Смолян

ОПИСАНИЕ:

Къща за гости "Орлец" се намира в сърцето на Родопите на 250 км от София, 100 км от Пловдив, 60 км от Пампорово и на 20 км от Девин. Сгушена сред внушителната природа на прочутото „Буйновско ждрело" и в непосредствена близост до "Ягодинска пещера", "Дяволско гърло" и "Триградско ждрело".

С камината и живия огън в нея може да почувствате гостоприемството и топлината на домакините. Огънят в камината гори буйно, виното се лее като из ведро... Когато се събудиш сутрин - прероден пред погледа ти се издигат високи върхове. Поемаш свежия планински въздух, пълен с аромата на гората. Така започва всеки ден при нас в планината.

Родопски специалитети можете да ядете на много места, но вкуса на оригинала ще усетите най-добре там, където са родени.

Съчетанието от чистия планински въздух, красива природа, мек климат и излючително гостоприемство и топлота на местните жители е една невероятна възможност за почивка и отмора.

За любителите на планинските екскурзии се предлагат атрактивни туристически маршрути в Родопите и се организират различни видове туризъм, съобразно интересите на посетителите: Пешеходен туризъм, Посещение на пещери, Вело-туризъм /mounting biking/, Джип сафари /off road/, Фото сафари, Ски - сноуборд писта, Ловни излети, Спортен риболов, Археологичен туризъм, Светилището на Бог Дионис, Исторически туризъм "студената воина", Билко и гъбосъбиране, Фолклорни вечери

ГАЛЕРИЯ:

 
Други туристически обекти и забележителности
в същата област

ПРИРОДНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:



Казаните

/Резервати/

Соскучето

/Резервати/

Буйновското ждрело

/Вековни дървета/

Слонът

/Вековни дървета/

Момата

/Вековни дървета/

Главата

/Вековни дървета/

Триградското ждрело

/Вековни дървета/

Чудните мостове

/Вековни дървета/

Мечата Глава

/Вековни дървета/

Ледницата

/Водопади/

Ухловица

/Водопади/

Костен камък

/Резервати/

Скакалото

/Резервати/
 

КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ: