МЕСТА ЗА НАСТАНЯВАНЕ
ХОТЕЛИ, КЪЩИ ЗА ГОСТИ, ВИЛИ

Къща за гости "Дима" - с. Орехово


Тип: Къщи за гости
Населено място: с. Орехово
Регион: Родопи
Област: Смолян

ОПИСАНИЕ:

Къща за гости "Дима" се намира в с. Орехово общ.Чепеларе обл.Смолян. Селото се намира на 60км. югозападно от Пловдив, 60км. северозападно от Смолян.На 15км.е балнеоложкиат курорт "Нареченски бани", на 20км. - скалния феномен "Чудните мостове". Тръгнете ли от Пловдив за Орехово пред очите ви ще се изредят Асеновград с Асеновата крепост, Бачковския манастир, Нареченски бани, Хвойна. А отбиете ли малко в ляво ще стигнете и изцелителната "Кръстова гора" И тогава пред вас ще блесне "Родопското Търново" както много туристи наричат Орехово. Селото е разположено амфитеатрално на левия стръмен бряг на река Орешица, в пазвите на връх Персенк-първенец на родопския дял Чернатица.Надморската височина е около 900м.Село Орехово е с южно изложение, с мек климат през цялото време на годината, с обогатен йонизиран въздух и разнообарзен планински ландшафт, с чудни пещери, с богати карстови форми и живописни пропасти.

Селото предлага отлични възможности за излети, туристически преходи, ски спорт. То е в близост до зимния курорт Пампорово,местностите Кабата(слънчеви ливади), Цирикова черква, връх Персенк, чудните мостове. Недалеч е феноменът Белинташ.

Къща за гости "Дима" се намира във вилната зона на селото, непосредствено до стадиона "игрището" който е със стандартни размери и позволява провеждане на футболни срещи.

ГАЛЕРИЯ:

 
Други туристически обекти и забележителности
в същата област

ПРИРОДНИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ:



Казаните

/Резервати/

Соскучето

/Резервати/

Буйновското ждрело

/Вековни дървета/

Слонът

/Вековни дървета/

Момата

/Вековни дървета/

Главата

/Вековни дървета/

Триградското ждрело

/Вековни дървета/

Чудните мостове

/Вековни дървета/

Мечата Глава

/Вековни дървета/

Ледницата

/Водопади/

Ухловица

/Водопади/

Костен камък

/Резервати/

Скакалото

/Резервати/
 

КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ: